Che Puan Sarimah Ibrahim Akhirnya Dedah RahsiaNya & 8 Foto Terkini Beliau! Cuba Tengok..

Kejelitaan wanita Melayu-Irish ini memang tiada tandingannya. Selepas lebih dua dekad membina kerjaya sebagai model, pelakon dan pengacara popular, kecantikan Che Puan Sarimah Ibrahim masih lagi dipuja kerana tetap nampak seperti gadis remaja.

Pada usia 38 tahun, beliau bertuah kerana fizikalnya tidak dihambat penuaan. Agaknya, apakah rahsia yang diamalkan oleh isteri cucunda YDP Negeri Sembilan, Tunku Nadzimuddin Tunku Mudzaffar atau Tunku Jamie tu?

Melalui perkongsian beliau di media sosial, peminat dapat melihat bagaimana rajinnya Che Puan Sarimah bersenam setiap hari. Beliau banyak menghabiskan masa di kelas pilates untuk menguatkan bahagian abs, lengan dan kaki.

Wah, jadi bersemangat pula baca kapsyen Che Puan Sarimah! Sangat bermotivasi tau! Tengok ni…

Macam nilah penderaan yang dilalui at Todays pilates class …toning abs, legs and arms…💪🏻💦😆…i tried a plank and pike with one leg crunch..resistance against the Reformer machine.. . Kesimpulannya.. kalau nak body yang toned and kalau nak Makan whatever you feel like …this is it…because you have to burn it off and DO.THE.WORK.💧💦 . Sorrylah takde shortcut nak fit and toned… sakit adelah..🤗🤝 . I love to eat and workout. I never smoked in my life. I drink liters of water a day..’fruit juices’ penuh ngan gula so be careful. 💕 @elainepilates . #pilates #bilamukasarimahmerah #muka🍅 #uratpunnaik #sakittapibest #reformer #muscletoning #absworkout #toning #everyweek #8yearsofpilates #sarimahibrahim #inspirechange #herworldinspirechange #keepfit #keephealthy #withoutHealthyouhaveNothing #itsnotaboutmoney #itsaboutYou #strength #wonderwoman #nadzimuddinswifey #keepingupwiththenadzimuddins

A post shared by C.P Sarimah Ibrahim (@sarimahibrahim) on

 

Earlier.. my plank and pike UPwards on my TOES….⚠️⁉️ . Why? To tone the abs, arms and legs. Especially bahagian perut yang kat bawah tu..the one that sticks out always…〰️♨️ . Have a look carefully…Kat bawah tangan i ( you tak nampak) ada spring yang constantly TARIK bahagian block hitam tu ke depan. . So… i kena TOLAK melawan spring tu dan Balance dengan tangan kalau tak ..confirm Terpelanting ke depan.‼️❌ Guna otot PERUT maximum!! @elainepilates . Kesimpulannya: nak cantik memang susah. Especially after 20years of being in this line of work. Nak toned bukan DIET saja. Otot kena kuat and fleksibility tu harus! Kalau tak..kerasssssss badan uolls…..🔞🚷 . #pilates #stomachworkout #armworkout #reformermachine #studiopilates #everyweek #8yearsofpilates #commitment #fitness #wonderwoman #inspirehange #bethebestyou #plank #pikepress #bilamukasarimah🍅 #sweat #uratnaik #toning #kesihatan #macamnakmampussusah #herworldinspirechange

A post shared by C.P Sarimah Ibrahim (@sarimahibrahim) on

 

Nak kulit cantik and nampak muda? Gotta work the BODY too!!! … this was doing a full body Balance..a workout using my body weight…leg lunge…rotation at the abs.aduh…..menggeletar ok! ‼️♨️😱💦 the bar stick was not heavy tapi it forced me to stand straight..and use my abs.♨️ . Pilates movements are small and precise. But the sweat is heavy and deep. Working core here and legs..you can do it at home! …give it a try… nampak senang kan..🧠⁉️❌💧..my instructor is having fun with me here.. @elainepilates . #pilates #bilasarimahpeluh #balance #core #abs #shaking #deepmuscles #rotation #quads #vogue #madonna #inspirechange #wonderwoman #workoutmodeon #sarimahibrahim #keepingupwiththenadzimuddins

A post shared by C.P Sarimah Ibrahim (@sarimahibrahim) on

Selain rajin berpilates dan mengeluarkan peluh, beliau juga mengamalkan gaya hidup sihat yang menjadi rahsia kecantikannya selama ni. Antaranya:

1)Seumur hidup, saya tak pernah merokok.

2)Minum berliter-liter air sehari. Hati-hati ambil jus buah kerana banyak gula di dalamnya.

3)Nak badan yang langsing bukan diet semata-mata.

4)Kalau suka makan, seimbangkan dengan workout/sentiasa berpeluh.

5)Bila rasa sakit leher, lenguh belakang atau kejang otot, jumpa chiropractor untuk betulkan urat.

“Pada saya senaman adalah kunci kecantikan. Bersenam membantu tubuh mengeluarkan toksin yang menjadi punca pelbagai jenis penyakit. Hidrasi pula adalah masalah yang membelenggu wanita untuk mengekalkan kecantikan.

Apa yang saya amalkan adalah bersenam dan gaya hidup sihat. Jangan langsung tak makan nasi, ambil sedikit sahaja mengikut keperluan tubuh. Saya juga amalkan pemakanan seimbang. Air putih perkara paling wajib diambil setiap hari.
Tidur pula mesti cukup sekurang-kurangnya lapan jam sehari. Tapi nak dapat tidur yang cukup adalah satu cabaran apabila berkecimpung dalam bidang seni. Sebab tu saya selalu pantau supaya dapat tidur secukupnya,” akhiri beliau yang juga merupakan pemegang tali pinggang hitam dalam sukan Karate.

8 Foto Terkini Sarimah Ibrahim Setelah Setahun Jadi Isteri Tunku Jamie

Masih ingat Sarimah Ibrahim?

Sarimah merupakan pengacara popular dan boleh berlakon, serta menyanyi.

Pengacara ini telah bernikah dengan Tunku Jamie atau nama sebenarnya Tunku Nadzimuddin Tunku Mudzaffar pada tahun 2015.

Sarimah menamatkan zaman solonya dengan cucu kepada Yang di-Pertuan Besar Negeri Sembilan ke-10.

Kini setelah setahun lebih Sarimah bergelar isteri kepada Tunku Jamie.

Beliau dilihat sering berkongsi gambar bersama suaminya di laman sosial Instagram.

Semakin cantik,jelita dan berseri-seri Sarimah Ibrahim.

Jom lihat gambar terkininya.

Sumber :

5 Rahsia Cantik Macam ANAK DARA, Che Puan Sarimah Ibrahim Akhirnya Dedah Amalan Kecantikannya!

http://penmerah.com/hiburan/8-foto-terkini-sarimah-ibrahim-setelah-setahun-jadi-isteri-tunku-jamie-sweet-sangat/