10 GAMBAR DULU&KINI SELEBRITI POPULAR TANAH AIR, SAMPAI NETIZEN TIDAK PERCAYA!

Berikut penulis kongsikan beberapa gambar selebriti tanah air zaman dahulu dan kini yang jelas nampak perbezaannya. Apa yang pasti, artis wanita semakin cantik dan anggun manakala artis lelaki pula semakin kacak dan macho berbanding dahulu. Hiks!

1) HAFREEZ ADAM

Dulu

Biodata Hafreez Adam
Pelakon Drama Bila Hati Berbicara

Nama Penuh : Hafreez Adam Aizat bin Zahalan
Nama Popular : Hafreez Adam
Umur : 24 tahun (2014)
Pencapaian: Finalis Hero Remaja 2012

Profil Rasmi Intsgram : http://instagram.com/hafreezadam
Profil Rasmi Twitter: https://twitter.com/HafreezAdam
Blog : http://thesestoriesaboutlife.blogspot.com/?m=1.
Lagi gambar Hafreez Adam

Kini

Sumber :

http://budakbandunglaici.blogspot.my/2014/10/biodata-hafreez-adam-pelakon-drama-bila.html?m=1

2) YUNALIS ZARAI

Yunalis Zarai, atau lebih dikenali sebagai Yuna Zarai oleh para peminatnya, merupakan seorang penyanyi Malaysia yang memperjuangkan muzik rock indie. Beliau amat dikenali sebagai satu-satunya penyanyi rock indie wanita yang bertudung terawal menghiasi industri muzik. Beliau memegang Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang dengan Kepujian di Universiti Teknologi MARA Kampus Shah Alam . Yuna sejak kecil sudah diberi galakan oleh ibubapanya untuk meminati muzik, tambahan bapanya sendiri adalah seorang ahli muzik. Beliau sering menyertai pertandingan nyanyian sehinggalah ke umur 18 pada tahun 2004, beliau mula menjadi penyanyi latar kepada penyanyi R&B terkenal Dayang Nurfaizah selama beberapa bulan sebelum melanjutkan pelajaran ke institusi pengajian tinggi. Ketika menuntut dalam jurusan undang-undang di Universiti Teknologi MARA, Yuna bersama beberapa rakannya membentuk sebuah kugiran dan sama-sama berlatih bermain muzik. Dari sinilah Yuna belajar bermain gitar di mana lagu pertama yang dimainkannya adalah lagu daripada kumpulan Peterpan berjudul Ku Katakan Dengan Indah. Lagu ini dimuatnaik ke laman Myspace dan sejak itu Yuna bersama kugirannya sering merakamkan lagu-lagu saduran serta ciptaan mereka sendiri hingga meraih tumpuan umum pada tahun 2008. Akhirnya nama beliau mula meningkat naik menerusi lagu Dan Sebenarnya, beliau setakat ini sudah menghasilkan sendiri sebuah album demo dan sebuah album EP dengan menggunakan nama sendiri, Yuna EP, yang boleh dibeli melalui pesanan e-mel.

sumber : http://says.com/my/entertainment/yunalis-zarai-segalanya-tentang-yuna

3) JANNA NICK

Nurul Jannah binti Muner[2] (dilahirkan pada 1 Jun 1995) atau lebih dikenali sebagai Janna Nick merupakan seorang pelakon dan penyanyi wanita Malaysia.[3] Beliau mula bergiat aktif dalam bidang lakonan dengan memegang watak tambahan dalam telefilem Cinta Vlog (2012) dan mula dikenali secara meluas menerusi peranan sebagai Nur Jannah dalam siri drama waktu perdana yang diiktiraf secara kritis, Syurga Nur (2015) bersama Azrel Ismail dan Amar Asyraf, dan meraih pengiktirafan meluas menerusi watak utama sebagai Iman Firdaus dalam siri drama, Kau Aku Kita (2015) bersama Saharul Ridzwan yang mana beliau memenangi Aktres Pilihan di Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur 2016. Selepas Kau Aku Kita tamat, beliau membintangi drama Anakku Diva sebagai Melati dan Suami Tanpa Cinta sebagai Ain Syifa.

Sumber :

https://ms.m.wikipedia.org/wiki/Janna_Nick

4) ADI PUTRA

Dato'[3] Mohamed Hadi Putera bin Halim atau lebih dikenali sebagai Adi Putra (lahir 26 Februari 1981) merupakan seorang pelakon dan penyanyi Singapura.

Siapa tidak kenal dengan artis kacak ini dan memiliki badan tegap iaitu Adi Putra yang sangat menyinar dalam drama percintaan dan juga aksi. Beliau sangat berbakat dalam drama percintaan dan aksi stunt di dalam KL Gangster…

Sumber :

https://ms.m.wikipedia.org/wiki/Ady_Putra

5) ZARA ZYA

Zainurul Razia binti Mohd Zainuddin (lahir 22 Oktober 1985) atau lebih dikenali sebagai Zara Zya (Jawi: زار زيا) merupakan pelakon dan pengacara dari Malaysia. Beliau mula dikenali menerusi drama Love You Mr. Arrogant yang digandingkan bersama Azlee Khairi.

Sumber :

https://ms.m.wikipedia.org/wiki/Zara_Zya

6) JIHAN MUSE

Nur Jihan binti Musa (lahir 29 Ogos 1983) atau lebih dikenali sebagai Jihan Muse [1] merupakan salah seorang pelawak dari Malaysia dan merupakan bekas peserta Raja Lawak Astro musim ketiga yang mana beliau merupakan naib juaranya.

terkini

Sumber :

https://ms.m.wikipedia.org/wiki/Jihan_Muse

7) KILA FAIRY

Syakila Nisa binti Jahangir Khan (lahir pada 17 Mei 1992) atau lebih dikenali sebagai Kilafairy (Jawi: كيلفاايري) merupakan seorang pelakon dan penyanyi wanita Malaysia.

 

Sumber:

https://ms.m.wikipedia.org/wiki/Kilafairy

8) ANITA SARAWAK

Ithnaini binti Mohamed Taib (born 23 March 1952), known professionally as Anita Sarawak is a Singapore-born singer, actress and talk show host.

 

Sumber :

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Anita_Sarawak

9) ADIRA AF

Kini

Siti Adira Suhaimi (born 19 September 1991), known widely by her stage name Adira, is a Malaysian singer. She is the runner-up of the eighth season of Astro’s television reality program, Akademi Fantasia. She also known as Queen of Soundtrack.

Sumber:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Adira

10) YANA SAMSUDIN

terkini

Norliana binti Samsudin atau lebih dikenali sebagai Yana Samsudin (lahir 25 September 1984), ialah seorang pelakon, pengarah,[1] penulis skrip, penyanyi dan model wanita Malaysia.[2][3] Namanya mula dikenali setelah berjaya mengarah sebuah filem pada usia 23 tahun iaitu Selamat Pagi Cinta (2008)[4][5] dan memulakan kerjayanya sebagai pelakon menerusi telefilem Lu’Lu (2008) dan siri filem Adnan Sempit (2010-2014).

gambar terkini:

 

Sumber :

 

https://ms.m.wikipedia.org/wiki/Yana_Samsudin

Sumber::

http://www.siraplaici.com/10-gambar-dulu-dan-kini-selebriti-popular-tanah-airada-yang-sampai-netizen-tidak-percaya-dan-tuduh-buat-pembedahan-plastik/