Wajah terbaru Raja Ema & Ramlah Ram yang buat korang tergamam, Walaupun Dah 50-an tapi..

Generasi 80-an dan awal 90-an sudah pasti sangat mengenali nama Raja Ema dan Ramlah Ram. Walaupun zaman kegemilangan sudah meninggalkan mereka, tapi kedua-dua bintang popular ini masih aktif dalam arena seni serta mengusahakan produk sendiri.

Pada usia mencecah 50 tahun, penampilan terkini Raja Ema yang sopan berhijab memang nampak manis sangat. Terserlah wajah keibuannya, malah semenjak bertubuh kurus ni, Kekma nampak lagi muda remaja.

Adat berniaga, makin banyak usaha makin banyaklah pulangannya. Dalam perkembangan terbaru Raja Ema, beliau kini sering menyertai pelbagai ekspo di dalam dan luar negara untuk mempromosikan produk-produk seperti Slimm D’Fiber, Slimm D’Maxx, Ou Lala Montoq, The New Age Foundation, RE Perfumes, RE Royal Beauty Bar dan Raja Ema Lip Bar.


Ramlah Ram pun apa kurangnya. Pada usia 53 tahun, penyanyi lagu hit ‘Kau Kunci Cintaku Di Dalam Hatimu’ dan ‘Selamat Jalan Romeo’ ini nampak tak berubah pun kecantikannya. Tetap kecil molek, tetap peramah dan sweet macam selalu!

Ramlah Ram juga mengeluarkan pewangi jenama sendiri iaitu RVR Perfume by Ramlah Ram. Dengarnya ada dua aroma pilihan yang menusuk kalbu iaitu RVR Revered dan RVR Ravishing. Kedua-duanya adalah uniseks dan mesra solat. Jangan tak tahu, beliau juga rajin turun padang berniaga, malah merata tempat beliau pergi untuk memajukan produk ni.

Raja Ema dan Ramlah Ram pun selalu memenuhi undangan menyanyi, terutamanya yang menyatukan artis-artis popular 80-an. Rindu pula nak tengok persembahan mereka, teringat zaman sekolah-sekolah dulu.


Sewaktu persembahan di showcase Setangkai Irama 80-an


Persembahan mantap Ramlah Ram sempena konsert pengenalan Bintang RTM

Kegigihan dua wanita ini sememangnya boleh dijadikan inspirasi kepada wanita-wanita seusia mereka. Siapa kata bila berumur, kita kena berhenti kejar impian, berhenti melakukan perkara yang diminati dan berhenti menggembirakan diri sendiri?

Biodata Raja Ema

Raja Ema binti Raja Ibrahim adalah seorang penyanyi, pelakon dan model terkenal di Malaysia pada pertengahan 1980-an dan awal 1990-an. Lagu-lagu beliau cukup popular sekitar era 80an dan sering kali diputarkan di corong-corong radio, antara lagunya iaitu Jejaka Idaman, Pertemuan Ini, Kekasih Sepi, Angan-angan, Sebuah Catatan Remaja, Opps, Mentari Korea, Kebebasan dan Gelita Pandangan. Selain menyanyi, beliau juga merupakan seorang pelakon filem terkenal di era 80an duan awal 90an, antara filem lakonan beliau iaitu Sayang, Mawar Merah, Boss, Queen Control dan Cikgu Romantik. Selain berlakon dalam filem tempatan, beliau juga telah berlakon sebanyak 7 filem di Indonesia. Ibunya Yusni Jaafar juga merupakan seorang pelakon.

RAJA EMA, PENYANYI DAN PELAKON
FOTO ARKIB UTUSAN

Ramlah Ram

Ramlah Ram ialah seorang penyanyi dan pelakon wanita Malaysia yang berasal dari Muar, Johor. Dilahirkan pada 19 Februari 1965. Berasal dari Kesang, Muar Johor adalah bintang kelahiran RTM, menerusi pertandingan Bintang RTM pada tahun 1985. Beliau membuat persembahan memukau menerusi lagu ‘Rindu’ yang dipopularkan oleh Hetty Koes Endang pada malam akhir satu-satunya pertandingan berprestij ketika itu. Antara lagu lagu popular nyanyian beliau yang masih diminati sehingga kini ialah Kau Kunci Cintaku Di Dalam Hatimu, Cintaku Hanyut Di Lautan Sepi, Ke Kiri Sepi Ke Kanan Rindu dan lain lain.

 

Sumber:

Cantiknya Raja Ema & Ramlah Ram Sekarang! Walaupun Dah 50-an, Tapi Masih Aktif Usahakan Produk Sendiri

Via

https://ms.m.wikipedia.org/wiki/Raja_Ema

Via

https://ms.m.wikipedia.org/wiki/Ramlah_Ram