Budak 6 Tahun Peroleh RM42 Juta Setahun Dengan Begitu Mudah Tapi Bukan Semua Boleh Buat!

Kecil-kecil dah jadi jutawan. Cara dia mendapatkan keuntungan sebegitu pun nampak macam mudah, tapi orang dewasa belum tentu boleh ikut.

Budak lelaki bernama Ryan ini adalah hos untuk akaun “Ryan ToysReview” di YouTube di mana dia beri ulasan tentang barang mainan serta makanan kanak-kanak. Dia pun memang kanak-kanak, jadi seronoklah kerja dia!

Foto: YouTube Ryan ToysReview
Di dalam video-video yang disunting dan dimuatnaik oleh ibu bapanya hampir setiap hari, Ryan memberi pengulasan dengan jujur serta bersemangat.

Mungkin ramai penonton meminati personaliti serta kecomelan yang dipaparkan sehingga akaun YouTube tersebut kini memiliki 10 juta pengikut! Jumlah tontonan videonya pula, tak payah cakaplah berapa banyak.

Dan dari situlah Ryan memperoleh pendapatan pengiklanan oleh YouTube sebanyak US$11 juta. Ini untuk tahun lepas je tau!

Menurut senarai yang dikeluarkan oleh Forbes, Ryan menduduki tangga ke 8 antara artis-artis YouTube yang berpendapatan paling tinggi dalam tahun 2017. Wow!

Foto: kids.guinnessworldrecords.com
Akaun Ryan ToysReview ini mula beroperasi pada bulan Mac, 2015 ketika Ryan baru berumur 4 tahun. Kerana meminati video-video ulasan permainan, budak kecil ini teringin untuk mengeluarkan videonya tersendiri.

Foto: kids.guinnessworldrecords.com
Dengan pertolongan ibu bapanya, video-video Ryan mula viral pada bulan Julai tahun itu setelah Ryan memberi ulasan untuk kotak “Giant Egg Surprise”. Video tersebut kini sudah mencecah 857 juta tontonan.

Bukan semua orang boleh capai populariti semudah ini. Ryan ni memang bertuah. Dan nasib baik dia comel. Tengok video-video yang super comel ini!!

Koleksi Gambar Ryan toysreview

Sumber :https://www.hijabnheels.com