Wajah terkini penyanyi popular dengan lagu aku yang dulu bukanlah yang sekarang, berubah sakan!!

Penyanyi kanak-kanak Indonesia yang pernah menjadi kegilaan peminat satu ketika dulu bukan saja di Indonesia malah di Malaysia juga.

ingat waktu dulu nie guys 🙈 #flashback

A post shared by T E G A R S E P T I A N ® (@tegar_official) on

Masih ingat penyanyi dari Indonesia Tegar, kemunculannya di pentas nyayian suatu ketika dulu pernah menjadi fenomena dikalangan remaja dan juga orang dewasa dek kerana lagu dan penampilannya yang sangat sensasi.

Tegar pernah popular dengan lagu aku yang dulu bukanlah yang sekarang kini beliau sedang meningkatkan remaja dibawah kami kongsikan wajah terbaru beliau .Lihat wajah terkini beliau benar-benar mengejutkan kami

TEGAR INDONESIA YANG SEMAKIN TAMPAN DAN DEWASA

Penyanyi remaja Indonesia, Tegar Septian (gambar) kini hidup susah semula, manakala ibunya kembali menjadi pengemis jalanan, selepas dilapor menjadi mangsa penipuan. Tegar sebelum ini pernah ditipu pengurus lamanya dan sekali lagi menjadi mangsa pengurusnya baru yang hanya dikenali sebagai ‘A’.

 

cah barbar😁

A post shared by T E G A R S E P T I A N ® (@tegar_official) on

Indahnya pemandangan :v

A post shared by T E G A R S E P T I A N ® (@tegar_official) on

sulawesi mantap jiwa orang2nya 😉

A post shared by T E G A R S E P T I A N ® (@tegar_official) on

Profil dan Biodata Tegar Penyanyi ‘Aku yang Dulu’

Tegar lahir di Subang (Indonesia) memang mempunyai cita cita menjadi penyanyi namun lantaran keluarga yang pada saat itu mempunyai masalah ekonomi menjadikan Tegar kanak-kanak yang berdikari sendiri dan berusaha mencari rezeki dengan mengamen (pemuzik jalanan).
Ayah tiri Tegar adalah seorang buruh kasar sedangkan Ibunya adalah juga pengamen (pemuzik jalanan) di stesen Kereta Api di kawasan Pegadean. Mereka sekeluarga tinggal di sebuah rumah yang hanya berukuran sekitar 4 x 6 meter bersama 3 orang lagi adiknya yang masih kecil. Namun Tegar mengaku bahawa dia mulai menjadi pengamen (pemuzik jalanan) pada saat umur 7 tahun lagi.

Tegar dahulunya ialah anak kecil remaja seperti kanak-kanak lainnya, namun nasib merubah dirinya menjadi popular dan muncul di pelbagai media. Melalui lenggok suara melayunya yang kental, Tegar berjaya memukau para pendengar dan penonton.

Asal Usul Tegar Boleh Terkenal :

Perkenalan Tegar ke dalam industri muzik adalah berkat dari pengaruh Youtube. Seperti kisah Justin Bieber yang popular disebabkan Youtube dahulu, begitu jugalah halnya dengan Tegar.Kisahnya bermula apabila ramai orang yang melihat pengamen jalanan kanak-kanak yang sedang asyik menyanyi di salah satu rumah makan di salah satu kota, lalu beberapa penonton dari rumah makan tersebut merakam aksi tegar lalu diuplaod Youtube.

Beberapa waktu sebelum Tegar terkenal, seorang pemuda yang mengupload video Tegar tidaklah begitu menjadi pusat perhatian pengunjung di Youtube, namun pemuda tersebut sepertinya sangat menyukai bakat yang dimiliki Tegar lantas dia sempat mengupload tidak hanya 1 video Tegar bahkan beberapa video yang lain.

Seperti juga kisah Justin Bieber, seorang produser dari salah satu label rakaman yang tertarik dengan bakat dan potensi Tegar lantas mengajak tegar untuk mengikuti pertandingan vokal yang sesuai dengan umur Tegar pada ketika itu yang akhirnya dimenangi oleh Tegar.

Dari sanalah pihak produser tersebut berani untuk mempromosikan tegar di pelbagai media dan berjaya menunjukkan bahawa tegar bukan hanya seorang pengamen jalanan bahkan boleh menghiburkan para penonton di seluruh Indonesia (termasuklah promosinya yang kini hangat di Malaysia).

Profil dan Biodata Tegar
Nama Lengkap : Tegar Septian
Nama Panggilan : Tegar si Pengamen
Tempat Lahir : Subang (Indonesia)
Tanggal Lahir : 19 September 2001
Pekerjaan : Pengamen
Sekolah : Kelas 3 di MI Yayasan As Salafi

Lagu-Lagu Tegar :
– Pengamen Cilik
– I Love You
– Salahkah Aku Memujamu Feat Netral
– Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang.

Sumber :http://www.ohmelodi.com

via

http://www.inotesweb.com