Wajah Terkini Penyanyi Rap Yang Popular Dan Meningkat Naik Di Malaysia, Mungkin Ramai Tak Tahu

Korang yang sentiasa mendengar stesen radio bahasa Inggeris tempatan pastinya akan ‘terserempak’ dengan lagu berjudul ‘Pretty Boy’?

PENYANYI berusia 17 tahun dari Thailand, Chaeelda Gilbert akui sudah menganggap Malaysia sebagai rumah keduanya dan senang bekerja dengan Rocketfuel Entertainment.

Chaleeda Gilbert yang kini turut bernaung di bawah salah sebuah label terkenal tempatan iaitu Rocketfuel Entertainment merupakan gadis comel yang mempunyai darah kacukan Thai dan British.

Minat nyanyian bermula sejak kecil dan seawal usia tujuh tahun dia telah menyertai perlbagai pertandingan nyanyian di Thailand. Dan dari situ dia mula muncul dalam pelbagai iklan komersial dan juga ditawarkan watak-watak kecil dalam drama Thai.

Segalanya berubah dalam hidupnya selepas lagu cover Justin Bierber nyanyiannya telah tular dan berjaya mendapat jumlah view sebanyak 1.2 juta dalam tempoh lima hari sahaja!
Selepas itu, Chaleeda mula menerima banyak pelbagai daripada bermacam jenis label muzik di Thailand. Namun Chaleeda memilih untuk bersama dengan label muzik Malaysia.

Ini merupakan sebuah kerjasama dua negara yang pastinya sangat mengujakan kedua-dua belah pihak! Malah dia merupakan artis luar negara pertama yang ditandatangani oleh Rocketfuel Entertaiment.

Muncul dengan imej remaja yang hip, happy go lucky dan mengikut trend semasa, kelibat Chaleeda terutamanya di laman media sosial mula mencuri perhatian netizen Malaysia terutama daripada golongan remaja.
Chaleeda kini mempunyai seramai lebih 128 ribu follower di akaun Instagram (@chaleedaxgilbert) dan rata-rata ruangan komen setiap fotonya di banjiri oleh pengguna Instagram dari Malaysia (terutamanya lelaki!).

Cukup pakej dengan suara yang baik, bubbly personality, wajah yang cantik dan personaliti menarik, Chaleeda dijangka menjadi penyanyi yang bakal menggegarkan dunia muzik Asia Tenggara dalam masa terdekat.

Tampil mempromosikan single terbarunya, ‘Pretty Boy’ yang dicipta oleh Kuizz dan lirik ditulis bersama oleh Kuizz dan singer songwriter berkaliber Malaysia, Bil Musa.
Sejak dimuat naik sejak 12 April yang lalu ia telah mengumpul jumlah view lebih 500 ribu di YouTube. Manakala singlenya yang sebelum ini, ‘Mind Over Matter’ yang dikeluarkan pada tahun lalu telah ditonton lebih 3.6 juta kali!

Dan istimewanya lagu tersebut dicipta oleh rapper terkenal tanah iar iaitu SonaOne.
Semoga karier Chaleeda di Malaysia akan terus berkembang

View this post on Instagram

☀️💕

A post shared by chaleeda (@chaleedaxgilbert) on

View this post on Instagram

good afternoon!☀️ I miss you guys so much!🤭💕

A post shared by chaleeda (@chaleedaxgilbert) on

View this post on Instagram

⬆️🔥💀

A post shared by chaleeda (@chaleedaxgilbert) on

View this post on Instagram

✨✨✨

A post shared by chaleeda (@chaleedaxgilbert) on

Sumber : remaja.com