[VIDEO] “Dah tahu melatah nak jadi first runner juga” – Kelakar Betul Aksi Peserta Lumba Lari Nii

 

‘Penyakit’ melatah memang kadang-kadang boleh buatkan orang disekeliling mereka tertawa dengan gelagat individu itu. Walau bukan sengaja melakukan sesuatu perkara itu, namun ianya tetap menjadi bahan lawak mereka.

 

Terbaru satu video acara lumba lari menjadi viral di laman Twitter dengan 13,271 retweets dan 121,000 tontonan!

VIDEO

Video yang berdurasi 15 saat ini memaparkan salah seorang peserta acara lumba lari yang dikatakan melatah. Di awalnya kelihatan sama seperti peserta lain. Bila pengadil menyebut, ‘ready’ peserta yang memakai bib berwarna kuning dalam keadaan bersedia.

Namun selepas pengadil memetik picu pistol menandakan ‘mula lari’, namun peserta yang memakai bib kuning itu termelatah dan baring di atas trek pula. Kesian pun ada!

Di saat ke 7 baru dia bangun dan terus berlari. Macam itu pun boleh ke?

Adoi kelakarlah! Rata-rata netizen meninggalkan komen seperti berikut:

“Aku tak larat gelak weh. Lepas jatuh tu dia bangun baru start lari. Dia sepatutnya jadi pelari kedua”

“Dia punya melatah tu macam kena tembak. Aduhai”

“Ni kalau team dia kalah salahkan dia dulu. Hahahah, dah tahu melatah nak jadi first runner juga”

“Melatah kena tembak mati tu. Hahaha”

Culik kan comel sangat

Mujur dia cepat bangun

Why bagi dia jadi first runner???

Sumber: Manglaksa

via : himpunanceritalawak