Category: Deko

Mak-Mak Yang Rancang Nak Ubahsuai Dapur, Boleh Cedok Konsep American Classic Milik Wanita Ini

Jika mak-mak ada perancangan nak ubahsuai dapur tu, bolehlah cedok idea dapur berkonsep American Classic milik wanita ini sebagai rujukan dan sumber inspirasi.Memang cantik, menawan dan praktikal ruang dapurnya. Menurut wanita ini rujukan majalah dekorasi kediaman dan hiasan dalaman dari dalam dan luar negara, sering menjadi inspirasinya dalam merencana ruang dapur. Namun, hasil perbincangan bersama

30 Idea ‘Playroom’ Anak Di Rumah Yang Menarik

Sebelum ini saya telah kongsikan dengan anda 7 tip bagaimana nak membuat sebuah bilik permainan yang menarik dan bermanfaat untuk kanak-kanak. Kali ini, saya mahu kongsikan 30 idea atau ruang permainan di rumah yang menarik. Semoga idea-idea ini boleh membantu anda menyediakan sebuah buat anak-anak. Sumber :thevocket

38 Idea Dekorasi Dapur Untuk Apartment Dan Kondominium Yang Kecil Dan Comel

Saiz rumah hari ini semakin hari semakin kecil menyebabkan ruang didalam rumah perlu digunakan semaksima mungkin. Kami bawakan 38 idea dekorasi untuk dapur yang kecil dan sesuai untuk apartment, kondominium dan juga rumah teres bersaiz kecil. Semoga ia membantu memberikan anda idea untuk mengubah suai dapur idaman anda menjadi lebih cantik dan menarik terutama bagi

Lihat Rekaan Dalaman Rumah Ini Yang Minimalis Dan Unik Untuk Rujukan Anda

Terletak di Shiga, Jepun rumah ini lengkap dengan studio dan galeri untuk tetamu yang datang melawat. Gabungan besi dan kayu pada hiasan dalaman rumah ini memberikan lagi sentuhan yang unik untuk rumah ini. Ruang yang luas dalam rumah ini tidak diisi dengan perabut supaya dapat digunakan untuk tujuan photoshoot. Perabot vintaj, alat muzik, lukisan dan

8 Kesilapan Semasa Memilih Kombinasi Warna Untuk Rumah Anda

“Abang, untuk apartmen baru kita nanti, apa kata kita pilih warna putih. Ayang suka perabot warna putih, nampak moden dan elegan. Ada ciri-ciri Inggeris klasik bila guna perabot macam tu. Lepas tu, dinding pun kita guna putih. Sebab kalau semua putih, memang sesuai. Barulah gabungan warna cat rumah cantik dengan perabot.” “Aduh, boringlah. Semua putih.

3 Trik Menghias Kediaman Dengan Bajet Rendah. Kena Kreatif!

“Bila tengok orang lain ‘renovate’ rumah, terasa jugak nak cantikkan rumah. Tapi tu lah semuanya pakai duit yang banyak. Hmmm… Tak semestinya juga kan? Mesti ada cara hias rumah secara bajet. Yang penting, nampak cantik dan harmoni.” Bila sebut tentang dekor, memang ramai yang beranggapan bahawa kos dekor sangat mahal. Sebab itu ramai yang memilih